Week 2 en 3
In week 2 en 3 mag je kiezen uit yoghurt, kwark of geroosterd volkoren of speltbrood (speltbrood alleen van de warme bakker). Brood maximaal 3x per week. Eet geen brood op de ochtenden/middagen waarop je yoghurt of kwark eet. Vanaf nu zijn allerlei soorten crackers toegestaan.
Ontbijt | Een halve uitgeperste citroen in groene thee/warm water of 3 eetlepels appelazijn met warm water. Bakje magere kwark of magere yoghurt (mag half om half) met fruit. Of bewaar het fruit voor 10.00 uur.
Alternatief ontbijt: |
10.00 uur | Stukje fruit of paprika, tomaat, komkommer, wortelen. |
Lunch | Bakje magere kwark of magere yoghurt met 2 eetlepels cruesli/muesli, 1 eetlepel gebroken lijnzaad.
Alternatief lunch: Alternatief lunch: |
15.00 uur | Tijdens koffie/theepauze 1 stuk fruit (geen druiven of banaan). |
Diner | 150 gram vlees of vis (geen varkensvlees). Bakken in olijfolie of kokosolie. Wees matig met boter. Alle soorten groenten zijn NU toegestaan.
Alternatief diner: |
Avondsnack
- Een blokje oude kaas,
- Runderrookvlees met ei
- Gehaktballetje
- Kipfilet
- Olijven op waterbasis
- Handvol onbewerkte noten
- Kipfilet met asperges
- Haring
- Gekookt ei
LET OP!
Maak een keuze. Natuurlijk is alles wel lekker, maar hou je nog even in.
* maximaal 2 avocado’s per week.
Dagindeling 1
Ontbijt | 150 ml magere yoghurt met 2 eetlepels bosbessen |
Tussendoor | 1 kiwi |
Lunch | Groentesoep met 2 volkoren- of speltcracker met hüttenkäse met een paar plakjes komkommer erop. |
Tussendoor | 2 augurken. |
Diner | Salade met gegrilde tomaat en 150 gram biefstuk.
Bereidingswijze: |
Dagindeling 2
Ontbijt | 1 groene appel |
Tussendoor | ½ rode paprika |
Lunch | Salade met kip; 100 gram gegrilde kip, 1 tomaat, 1 augurk, ½ rode paprika en ½ rode ui fijnsnijden. Mengen en serveren op bedje van gemengde sla. Snufje zout en peper. |
Tussendoor | ¼ komkommer |
Diner | Roerbak met 150 gram kalfslapje;
Bereidingswijze: |
TIP | Dipje?
Neem tussen 15.00 uur en de avondmaaltijd een kop bouillon of eigengemaakte soep.
Dagindeling 3
Ontbijt | 1 geroosterde volkoren boterham met appelstroop. |
Tussendoor | 1 gekookt ei. |
Lunch | 1 geroosterde volkoren boterham met mager beleg en rauwkost. |
Tussendoor | 1 cracker met hüttenkäse of avocado met een paar plakjes komkommer erop. |
Diner | Rode bieten, knolselderij, ui en een 150 gram gehaktbal.
Bereidingswijze: |
Dagindeling 4
Ontbijt | 1 sinaasappel |
Tussendoor | 1 gekookt ei |
Lunch | 1 volkoren- of speltboterham met gegrilde rosbief, beetje zout en peper. Leg hier wat schijfjes komkommer op. |
Tussendoor | ½ rode paprika |
Diner | Sperzieboonsalade met 150 gram kipfilet.
Bereidingswijze: |
TIP 1 | Wees zuinig met zout/suiker
TIP 2 | Drink regelmatig water
Dat lukt je door bij iedere kop koffie of thee een glas water te nemen. Neem daarnaast bij het opstaan en slapengaan een glas lauw water. Dan ben je al heel goed bezig!
Op naar stap 3, stabiel blijven
Na week 3 begint de blijvende stap, Stap 3 Stabiel blijven. Onderstaand alvast een paar tips en weetjes om deze stap goed voorbereid in te gaan.
- Ga 3x per week op de weegschaal staan.
- Schommelingen van 1 kilo zijn normaal.
- Houd zoveel mogelijk de richtlijnen aan van week 2 en 3. De dagindelingen bieden houvast.
- Eet niet dagelijks brood, volkoren pasta, zilvervliesrijst en aardappelen.
- Eet je yoghurt?
Eet dan die dag geen aardappelen of brood. - Wees matig met gepaneerd vlees
(deze nemen te veel vet op). - Alle soorten vlees zijn vanaf week 3 toegestaan.
- Bak het vlees bij voorkeur in olijfolie, kokosolie, of lijnzaadolie.
- Af en toe een glaasje wijn (niet zoet) of een biertje is prima.