Snacken & Borrelen

Mayonaise
Kies eigengemaakte mayonaise als alternatief. Deze maak je met 1 eigeel, 1 tl azijn, 1 tl mosterd, peper en zout, 1 tl worcestersaus, 100 ml koudgeperste olijfolie, 2 el yoghurt en eventueel 1 tl citroensap.

Fris alternatief
Hüttenkäse/avocado met plakjes tomaat en peper en zout op een cracker (maximaal 2x per week).

Drie lekkere snacks voor tussendoor

Gevulde champignons Bereidingswijze
Trek het steeltje uit de champignons en vul deze met fijngesneden sjalotjes, champignons en gehakte knoflook. Zet deze 20 minuten in de oven op 180 graden en bestrooi deze met tuinkers en peper uit de molen.Voor bij de maaltijd:
Grote champignons vullen als hierboven, aangevuld met 100 gram gebraden rundergehakt.
Appelchips Bereidingswijze
Snij de appel met een schaaf tot chips en laat deze op bakpapier ongeveer 4 uur drogen in de hete-luchtoven op 90 graden.
Bietenchips Bereidingswijze
Schil de biet en schaaf deze tot chips. Leg de schijfjes biet op bakpapier en laat dit ongeveer 4 uur drogen in de heteluchtoven op 90 graden.

Borrelhapjes

  • Filet american (zie Stap 1) op komkommer
  • Kipfilet met asperge
  • Ei met runderrookvlees
  • Tonijn op waterbasis met een ui op een cracker
  • Rundergehaktballetje
  • Stukje kipfilet
  • Blokje oude kaas

Dranktip

Vervang je glas wijn door suikervrije ranja of water. Maak er een feestje van met een mooie karaf. En schenk je drankje in een mooi wijnglas!

UIT ETEN & FEESTDAGEN

Genieten
Iedere week heeft 7 dagen. Eet 5 dagen verantwoord en gezond. Maak een keer een uitzondering in het weekend of bij een feestje of etentje. En geniet hier dan ook echt van!

Feestdagenmenu bij Stap 1 en 2
Voorgerecht: een kop heldere soep of carpaccio
Hoofdgerecht: biefstuk/ witvis/kipfilet/rundvlees van de grill met diverse groenten
Nagerecht: koffie of thee

Feestdagenmenu bij Stap 3
Neem het Menu van Stap 1 en 2 (zie hierboven) aangevuld met een matige hoeveelheid gebakken (zoete) aardappels.

ZOMER-BBQ

Kipspiesje met groente
Steek paprika, champignon, ui en kip aan een sateprikker voor een gezonde BBQ-spies.

Kleine porties
Als je gaat BBQ-en kies dan voor kleine porties met lekker veel groente.