Voedingsstoffen
Vetten
Margarine, avocado, boter, olijven, spek, room en zure room.
Olie
Mais, noten, olijven, safflower (saffloer), sesam en soja.
Eiwitten
(Geconcentreerde voedingsmiddelen)
Eieren, gevogelte, melk, kokosnoot, noten (rauw), notenboter, kaas, vis, vlees, yoghurt, zaden, zadenboter en sojabonen.
Niet zetmeelhoudende groenten
(Voedsel met een hoog vochtgehalte)
Andijvie, asperges, aubergine, bietenkool, boerenkool, broccoli, cichorei, courgette, knolraap, komkommer, kool, koolraap, krulsla, paardebloem-wortel, paprika, pastinaak, peterselie, sla, snijbiet, spinazie, spruitjes, tomaten, waterkers, witlof, zomerpompoen, knoflook, prei, radijs, sjalotje, sieruitjes en uitjes.
Zetmeel
(Geconcentreerde voedingsmiddelen)
Aardappelen, bonen, brood, crackers, granen en graanproducten, pompoen, winterpompoen, linzen, pasta’s, spliterwten, rijst, bulgur, gierst en sperziebonen.
Weinig zetmeelhoudende groenten
Artisjokken, bieten, bloemkool, champignons, erwten, knolselderij, mais en wortelen.
Foute combinatie
Eiwitten en zetmeel = slecht huwelijk
De combinatie van de voedingstof eiwit met zetmeel is voor alle ‘Nu Ikk’-mensen niet goed.
Tip: eet ze apart
Neem een blokje kaas of een ei zonder brood of cracker.
Dat mag wel en is net zo lekker!
Goede combinatie
Overige voedingsstoffen
De combinatie van de andere voedingsstoffen is prima. Wel geldt dan nog steeds: alles met mate!